θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση της.
Υλικά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 300ml γάλα
- 3 αβγά
- 125γρ. ελαιόλαδο
- 500γρ. τυριά διάφορα, τριμμένα
- 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- μέλι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα και το γιαούρτι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτετε το λάδι και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας να γίνει ομοιογενής χυλός. Ρίχνετε τέλος τα τυριά, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Αδειάζετε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ισιώσετε την επιφάνειά του.
- Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.
- Ξεφουρνίζετε την τυρόπιτα κι αφού κρυώσει λίγο, χαράζετε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε. Αν θέλετε, περιχύνετε το κάθε κομμάτι με λίγο μέλι.
olivemagazine
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.