Μία τάρτα που θα φτιάξετε και το σπίτι θα μοσχοβολήσει άνοιξη…
Υλικά
Για τη βάση
Για τη βάση:
Για τη βάση
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το άλειμμα της φόρμας
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 αγκινάρες, καθαρισμένες και πολύ ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι αρακά, κατεψυγμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- ½ φλιτζάνι γάλα φρέσκο
- 1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
- ½ φλιτζάνι τυρί κρέμα
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη βάση:
- Λαδώνετε ελαφρά μια ταρτιέρα με διάμετρο 24 - 26 εκ. με τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
- Στρώνετε με προσοχή το φύλλο της ζύμης στην ταρτιέρα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
- Με ένα πιρούνι τρυπάτε τη ζύμη σε διάφορα σημεία, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο όση ώρα ετοιμάζετε τη γέμιση.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το πράσο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να ξανθύνουν.
- Προσθέτετε τις αγκινάρες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τον αρακά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το σύρμα τα αβγά με το γάλα για περίπου 2 λεπτά. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα και αδειάζετε το μίγμα στο μπολ με τα αβγά.
- Προσθέτετε το μισό κασέρι, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βγάζετε από το ψυγείο την ταρτιέρα με τη ζύμη, αφαιρείτε τη μεμβράνη και αδειάζετε τα λαχανικά στο εσωτερικό της ταρτιέρας.
- Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κασέρι και προσθέτετε το μίγμα των αβγών. Ψήνετε την τάρτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 40 - 45 λεπτά.
- Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή και τη συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα.
olivemagazine
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.