Στριφτή μηλόπιτα

0

Φτιάξτε με ένα νέο τρόπο τη μηλόπιτα και απολαύστε τη.

Υλικά
Για 4-6 άτομα
  • 250 γραμμάρια φύλλο κρούστας
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 6-8 μήλα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3/4-1 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε κομματάκια τα μήλα. Τα ρίχνουμε στο μπολ να καλυφθούν με το μείγμα καλά. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε σε τηγάνι τα μήλα με τη ζάχαρη και τη κανέλα για 5 λεπτά.
  • Ανοίγετε ένα φύλλο κρούστας, το λαδώνετε ελαφρά και με την βοήθεια ενός κουταλιού ρίχνετε το μείγμα μήλου στην άκρη του φύλλου κατά μήκος.
  • Τυλίγετε το φύλλο σαν ρολό και μετά κυκλικά και χαλαρά σαν κοχλία.
  • Βάζετε τις στριφτές σε ένα λαδωμένο ταψί, τις ραντίζετε με λίγο νερό και βούτυρο. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 - 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

sidagi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top