Ανοιξιάτικες πατάτες με δενδρολίβανο

0

Το τέλειο συνοδευτικό για ψητό κρέας, ψάρια και πουλερικά.

Υλικά
  • 1-2 κιλά πατάτες ανοιξιάτικες
  • 3-4 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου
  • 1½ φλιτζάνι εκλεκτό ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • χοντρό αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Πλένετε καλά τις πατάτες και τις τρίβετε με το σύρμα της κουζίνας. Τις κόβετε σε ροδέλες χωρίς να τις ξεφλουδίσετε.
  • Τοποθετείτε τις πατάτες μέσα σε ταψί (η μία να ακουμπάει πάνω στην άλλη σαν κεραμίδι), τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου.
  • Σκεπάζετε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και φουρνίζετε για 35 λεπτά. Αμέσως μετά βγάζετε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190οC και φουρνίζετε για ακόμα 25 λεπτά. 
  • Οι πατατούλες σερβίρονται ζεστές μέσα στο ταψί τους.

olivemagazine
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top