το κυριακάτικο φαγάκι που αγαπάει όλη η οικογένεια.
Υλικά
- 6 πατάτες, σε φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε ροδέλες
- 4 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή ή θυμάρι
- 4 μπουτάκια κοτόπουλου κομμένα στη μέση
- 1 κουτ. σούπας μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 2 ντομάτες, σε φέτες
- 4 κλωνάρια σέλινο με τα φύλλα
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- χυμό από 2 ζουμερά λεμόνια
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πατάτες και το κοτόπουλο.
- Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, τη μισή ποσότητα της ρίγανης, το μίγμα μπαχαρικών, ανακατεύετε και τα βάζετε σε ένα ταψί, κάτω τις πατάτες και από πάνω τα μπουτάκια.
- Βάζετε από μια φέτα ντομάτα σε κάθε κομμάτι κοτόπουλο και μετά το σέλινο.
- Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το λεμόνι ανακατεμένο με τη μουστάρδα και ένα ποτήρι νερό.
- Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα με 1 και 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα μπουτάκια να πάρουν χρώμα.
- Σερβίρετε με σαλάτα μαρούλι, κρεμμυδάκι φρέσκο, άνηθο και λαδολέμονο.
olivemagazine
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.