Πιπερόπιτα ξυπόλιτη (χωρίς φύλλα)

0

δύσκολα θα βρεθεί άνθωπος που να μην ξετρελαθεί.

Το όνομα «ξυπόλιτη», αυτής τις πιπερόπιτας, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει φύλλα, πάνω αλλά και κάτω, πράγμα που την κάνει απίστευτα εύκολη στην παρασκευή της και πάρα πολύ γρήγορη. Όσον αφορά τη γεύση της, δύσκολα θα βρεθεί άνθωπος που να μην ξετρελαθεί.

Υλικά

• 200 γραμ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό
• 250 γραμ. (1 κεσεδάκι) μαργαρίνη
• 4 αυγά φρέσκα ελαφρά χτυπημένα
• 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 120 γραμ. (1 κούπα) κασέρι τριμμένο
• 120 γραμ. (1 κούπα) γκούντα τριμμένη
• 400 γραμ. (3 κούπες) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

• Σ' ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε τη μαργαρίνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
• Σ' ένα μπολ, χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ελαφρά τ 'αυγά και έπειτα, προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μαργαρίνη, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα.
• Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές, τα τυριά, αλατοπιπερώνουμε, κι ανακατεύουμε καλά.
• Κατόπιν, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα ή με το χέρι μας, μέχρι ν' απορροφηθεί όλο.
• Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψί Ν° 30 (διαμ. 30 εκ.) και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη. Με καλά λαδωμένα χέρια, την απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί, χωρίς όμως να την πιέσουμε πολύ.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην προτελευταία σχάρα, στους 200°C, για 40' - 45' περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.
• Τη σερβίρουμε, ζεστή αλλά και κρύα. Είναι το ίδιο απολαυστική!

-- Η ζύμη γίνεται αρκετά σφιχτή, μην τη φοβηθείτε, δεν έχει πρόβλημα, με το ψήσιμο φουσκώνει και γίνεται αφράτη.

faghta-giagias
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top