ΠΑΡΑΦΥΣΗ..

0

γιατί έχουν τη δύναμη να είναι αληθινοί, φίλε..

Κατέβηκες στην Πρωτεύουσα!
Η αρχή της πραγμάτωσης του ονείρου σου. Αυτό το όνειρο που το είχες από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου.
Να φύγεις από την επαρχία και να έρθεις στην Αθήνα, για να μπεις και εσύ στα Μεγάλα Σαλόνια της Πρωτεύουσας!

Μόνο που σου διέφυγε μια απλή, αλλά μεγάλη αλήθεια.
Η «Φυγή», είναι μια, κατά κύριο λόγο, διανοητική κατάσταση. Σχεδόν δεν έχει σχέση με τη γεωγραφία!

«Φεύγουμε», από συμπεριφορές, όχι από μέρη!

Με τον όρο «επαρχιώτικη συμπεριφορά», δεν εννοούμε τη συμπεριφορά που έχουμε στην Επαρχία, αλλά όταν συμπεριφερόμαστε σαν κουτοπόνηροι επαρχιώτες!..

..και αυτοί, φύονται παντού! Όχι μόνο στην επαρχία, αλλά και στα Αθηναϊκά Σαλόνια..

Αυτό που χαρακτηρίζεται ως «Αστική Συμπεριφορά», έχει να κάνει με την έντιμη και ευθεία αντιμετώπιση και χειρισμό των σχέσεων. Όλων των ειδών των σχέσεων..

Βλέπεις, πολλοί, υιοθετούν μία κουτοπόνηρη (βλ. Επαρχιώτικη) αντίληψη και συμπεριφορά στις σχέσεις τους, όπου την σχέση τους την αντιλαμβάνονται ως ένα παιχνίδι επιβολής (Power Game στα… Ελληνικά)

Είναι αυτή η κατάσταση, όπου οι συμβαλλόμενοι, περισσότερο ενδιαφέρονται να επιβεβαιώσουν το υπερεγώ τους, μειώνοντας τον άλλο.
Πιστεύουν πως έτσι μεγαλώνουν τον δικό τους εγωισμό. Μειώνοντας τον άλλο..

Έτσι και εσύ!

Προσπαθείς να μειώσεις τον συνεργάτη σου, μειώνοντας του το μερίδιο του από τη δουλειά, όχι για να κερδίσεις περισσότερα, αλλά για να διατηρήσεις την αυταπάτη πως έχεις περισσότερα!

Διατηρείς την επαγγελματική σου έδρα στη χλιδάτη γειτονιά, πουλώντας το παραμυθάκι του «επαρχιώτη που τα κατάφερε», αλλά καταστρέφεις αυτή την εικόνα, με το να είσαι φτηνιάρης..

..επαρχιώτης!

Βλέπεις, αυτή η εικόνα που με τόση μαεστρία δημιουργείς και πλασάρεις, έχει ένα δομικό ελάττωμα!

Είναι ψεύτικη.

Είναι, παρά φύση!

Είναι σαν αυτούς που αγωνίζονται να πάρουν το ακριβό αυτοκίνητο, αλλά δεν το κινούν γιατί κάνουν οικονομία στο καύσιμο..

Τα κουστούμια είναι ωραία ρούχα. Είναι όμως αυτό. Ρούχα!

Ρούχα που προορίζονται να τα φοράμε. Όχι να μας φοράν αυτά!

Τα γραφεία στο Κολωνάκι είναι για να τα δουλεύουμε. Όχι για να μας δουλεύουν!

Τα λάθη που κάνουμε, είναι για να μαθαίνουμε από αυτά και να βελτιωνόμαστε. Όχι για να τα φορτώνουμε σε άλλους και έτσι να διαιωνίζουμε την κουτοπόνηρη συμπεριφορά μας. Την επαρχιωτίλα μας..

Η Λεγόμενη «Αστική Συμπεριφορά», όπως τη λένε κάποιοι, είναι η κατάσταση στην οποία οι άνθρωποι κοιτάζουν στα μάτια και συνεννοούνται!
Σαν κάτι γιαγιάδες και παππούδες, που έχουν λιώσει στα χωράφια, που δεν τους έχει χαριστεί τίποτα, που ότι έχουν είναι από τον ιδρώτα που έχει ποτίσει τη γη τους και που σε κοιτάν βαθιά στα μάτια, γιατί έχουν τη δύναμη να είναι αληθινοί, φίλε..

Έχουν τη δύναμη να αποβάλουν την κουτοπόνηρη επαρχιωτίλα.

Είναι αληθινοί.
Δεν είναι σαν εσένα..

Δεν είναι παραφύση..

Γράφει ο Γιώργος Παρασκευόπουλος
eternalradio
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top