Το πιάτο του Μάρτη.
Υλικά συνταγης
- 3⁄4 μπακαλιάρο παστό
- 1⁄2 λεμονι
- κουρκούτι
- 2 κολοκύθια
- 250 γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
- 100 γρ. κεφαλοτυρι τριμμενο
- 2 κουταλιές λάδι
- 1⁄2 ποτήρι μπυρα η κοκκινο κρασι
- 1⁄2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- λίγο πιπέρι
- λαδι για τηγανισμα
- Ξαλμυριστε απο το προηγουμενο βραδυ τον μπακαλιαρο σε μια λεκανη με κρυο νερο.
- Αλλαζετε το νερο τακτικα. Κοβετε τον μπακαλιαρο σε μικρα κομματια και τα ποντιζετε με λιγο λεμονι.
- Ετοιμαζετε το κουρκουτι, ξυνετε τα κολοκυθια σ'ενα μπολ και προσθετετε ολα τα υλικα για το κουρκουτι.
- Τα χτυπατε ολα μαζι ωσπου να αναμιχθουν καλα. Το κουρκουτι πρεπει να ειναι λιγο πηχτο. (Σε περιπτωση που το κουρκουτι ειναι πολυ πηχτο, προσθετετε νερο.)
- Βουτατε τα κομματια μπακαλιαρου στο κουρκουτι και τα τηγανιζετε σε καυτο λαδι. Για να γινουν τραγανιστα, μην ξεχνατε να τηγανιζετε λιγα κομματια καθε φορα.
- Τα σερβιρετε ζεστα, με σκορδαλια και παντζαρια.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.