Συντήρηση... τρίχας

0

να φροντίζεις το σκαλπ σου σαν να είναι η τελευταία του μέρα.

Περιποιήσου σωστά το σκαλπ σου αν θες να το κρατήσεις στη θέση του επί μακρόν... Τι προσέχεις για να έχεις!

Δεν πα να 'χεις το ωραιότερο κούρεμα του κόσμου, το στιλάκι δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ αν δεν λάβεις τα μέτρα σου. Η κατάλληλη φροντίδα των μαλλιών είναι απαραίτητη όχι μόνο για εμφανισιακούς λόγους, αλλά κυρίως... ξέρεις εσύ! Για να κρατήσεις την τρίχα όσο το δυνατόν περισσότερο στη θέση της.

Κι όταν μιλάμε για περιποίηση μαλλιών, δεν εννοούμε απλώς να ρίχνεις λίγο σαμπουάν και να χτενίζεσαι όταν το θυμάσαι, αλλά να χρησιμοποιείς τα σωστά για σένα προϊόντα, να κουρεύεσαι σε τακτά διαστήματα και να φροντίζεις το σκαλπ σου σαν να είναι η τελευταία του μέρα. Γιατί γνωρίζεις ότι αυτή η μέρα καραδοκεί στη γωνία.

Κι αν δεν ξέρεις από πού να πρωταρχίσεις με την περιποίηση των μαλλιών, τα Mπουλούκια είναι εδώ να σου δείξει τον δρόμο...

Μπορώ να λούζομαι καθημερινά; Όσο χρησιμοποιείς το κατάλληλο προϊόν για τον τύπο μαλλιών σου, λούσου κάθε μέρα, και 1.000 φορές την ημέρα αν θες, αλλά είπαμε, μόνο αν βάζεις το σωστό σαμπουάν! Ποιο είναι το σωστό σαμπουάν; Η κοινή λογική θα στο υποδείξει: αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά, μη χρησιμοποιείς σαμπουάν που αφαιρεί το λάδι, για θα ξεζουμίσεις το κρανίο σου! Χρησιμοποίησε normal σαμπουάν (και conditioner βεβαίως) και θα είσαι ok με το συχνό λούσιμο. Υπάρχει βέβαια ο μύθος ότι το καθημερινό λούσιμο οδηγεί σε σοβαρή τριχόπτωση, ωστόσο αυτό δεν είναι αληθές. Αν είναι να πέσουν τα μαλλιά σου, αυτό έχει να κάνει με το αίμα σου κι όχι με το λούσιμο.

Ποιο είναι το προϊόν που κάθε άντρας πρέπει να έχει; Το conditioner, ποιο άλλο; Όχι, δεν είναι μόνο για γυναίκες, εκτός κι αν το υγιές τριχωτό της κεφαλής αρμόζει μόνο στα κορίτσια! Και ξέρεις τι σημαίνει υγιές σκαλπ ε; Υγιή μαλλιά! Ξεπέρνα λοιπόν το ταμπού και ανακάλυψε το conditioner. Πήγαινε για ένα οργανικό προϊόν 2-σε-1, σαμπουάν και conditioner μαζί δηλαδή, για να περιποιηθείς τα μαλλιά σου και να τους δώσεις την ενυδάτωση που χρειάζονται με μια κίνηση, καθώς εμείς οι άντρες δεν είμαστε και για πολλά-πολλά. Ο ιδανικός πάντως τρόπος είναι ξεχωριστό σαμπουάν και conditioner, αφού είναι κομματάκι περίεργο να αφαιρείς το λάδι με το σαμπουάν και να το αναπληρώνεις επιτόπου με το conditioner στα 2-σε-1 προϊόντα...

Είναι το gel κακό για τα μαλλιά; Το gel είναι «σκληρό» προϊόν, αφού μετά την εφαρμογή του το κρανίο δεν αναπνέει. Άσε που κάνει τα μαλλιά σου να μοιάζουν με κρούστα! Αν θες να χρησιμοποιείς σώνει και καλά gel, πήγαινε για μια πιο οργανική λύση, που δείχνει φυσικότερη και δεν βλάπτει το σκαλπ σου. Βέβαια, όταν μιλάμε για styling μαλλιών, τα προϊόντα που διατίθενται είναι πλέον πολύ πιο «σοφιστικέ» από το gel ή τον αφρό, οπότε κινήσου ανάλογα. Και μη νομίζεις πως θα σου στοιχίσουν ακριβότερα, μιας και μακροπρόθεσμα θα βγεις κερδισμένος: τα προϊόντα αυτά -θα τα βρεις στα καλά μπαρμπέρικα- απαιτούν πολύ μικρότερη ποσότητα και σαφώς λιγότερες ημερήσιες εφαρμογές. Άσε που δεν λαδώνουν και τα μαλλιά σου, καθώς η μπριγιαντίνη και το «γλειμμένο» look ανήκουν σε άλλες δεκαετίες...

Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύομαι; Τα κουρέματα οφείλουν να είναι περιοδικά: μια φορά κάθε 4-6 εβδομάδες είναι το ιδανικό για να διατηρήσουν τα μαλλιά σου τη φόρμα τους. Μετά το δίμηνο τα μαλλιά είναι αδύνατο να κρατήσουν το σχήμα τους και σταματούν να συνεργάζονται μαζί σου...

Τα σγουρά μαλλιά απαιτούν ειδική μεταχείριση; Τα σγουρά μαλλιά συντηρούνται εξίσου εύκολα με τα ίσια. Το συχνό κούρεμα είναι αναγκαίο, όπως κι ένα ελαφρύ conditioner. Τίποτα το τραγικό δηλαδή!

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top