ξεπερνά την απλότητα του και μπαίνει σε μία νέα κατηγορία!
Υλικά:
- 1/2 κιλό κριθαράκι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι ντομάτα κον κασέ, με στραγγισμένα τα υγρά
- 1 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά
- 3/4 φλιτζανιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Βάζουμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το κριθαρακι και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει al dente για περίπου 8 λεπτά. Στραγγίζουμε το κριθαρακι, κρατώντας 1 φλιτζάνι από τον ζωμό από την κατσαρόλα.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι περίπου για 2 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε και την ντομάτα αφού την έχουμε στραγγίξει από τους χυμούς της, και μαγειρεύουμε για άλλα 8 λεπτά.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος και τον αρακά, αφού τον έχουμε προηγουμένως αποψύξει καλά. Προσθέτουμε και το στραγγισμένο κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, και προσθέτουμε στο μίγμα την παρμεζάνα. Προσθέτουμε και λίγο από το υγρό που κρατήσαμε από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε, προσέχοντας το φαγητό μας να έχει μία πηχτή, κρεμώδη υφή.
xs-recipes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.