Η συνταγή αυτή είναι εξαιρετικά απλή και εύκολη.
Υλικά
- 2 αρνίσια μπούτια, περίπου
- 2 κιλά καθαρό βάρος (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τα ξεκοκαλίσει), κομμένα σε κύβους 3 εκ.
- 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 12 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- τα φύλλα από 1 μάτσο άνηθο, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, χοντροκομμένα
- τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, χοντροκομμένα
- 200 γρ. αρακάς φρέσκος (θα χρειαστεί να πάρουμε γύρω στα 500 γρ. ακαθάριστο) ή κατεψυγμένος
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ζεματίζουμε τον αρακά σε νερό που κοχλάζει για 3 - 4 λεπτά. Τον σουρώνουμε. Σοτάρουμε τα κομμάτια αρνιού (σε δόσεις) σε αντικολλητικό τηγάνι σε 2 κουταλιές από το λάδι, για 3 - 4 λεπτά κάθε δόση, ίσα να ροδίσουν.
- Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα κομμάτια από το αρνί, τον άνηθο, το μαϊντανό, όλα τα κρεμμύδια, τον αρακά, αλατοπίπερο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βάζουμε 2 μεγάλες λαδόκολλες τη μία πάνω στην άλλη και λαδώνουμε με 2 κουταλιές από το λάδι. Αδειάζουμε στο κέντρο το μείγμα του μπολ.
- Δημιουργούμε ένα δέμα σαν φάκελο, φέρνοντας τις πλευρές της λαδόκολλας που περισσεύει πάνω από τα υλικά. Δένουμε με σπάγκο. Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και βάζουμε πολύ προσεκτικά το δέμα.
- Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Σερβίρουμε το κρέας με τον αρακά και τα ζουμιά που θα έχουν αφήσει τα υλικά.
gastronomos
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.