Εύκολη συνταγή.
Υλικά συνταγής
- 400 γρ. μακαρόνια Νο. 6 ή 10
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα στα 4
- 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 80ml (1/3 φλ.) φρέσκο χυμό λεμονιού
- αλάτι πιπέρι
- Σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό, βράζετε τα μακαρόνια σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζετε καλά και το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας για 5-7 λ ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 3 λ ή μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Ρίχνετε τη σάλτσα με τα μανιτάρια στη κατσαρόλα ανακατεύετε και σερβίρετε. Προαιρετικά πασπαλίστε με λίγο τριμμένο τυρί για μακαρόνια (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι κ.α.).
neolaia
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.