Μια ρεβυθάδα διαφορετική.
Υλικά
- 300 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- το λευκό και τρυφερό μέρος από 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 1 μέτριο κολοκύθι, σε κύβους 2 - 3 εκ.
- 1 μικρό καρότο, καθαρισμένο, σε κύβους 2 - 3 εκ.
- 1 μικρή μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους 2 - 3 εκ.
- 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβίθια και νερό τόσο ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και βράζουμε για περίπου 40 - 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και τα στραγγίζουμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) με το σκόρδο, το κολοκύθι, το καρότο και τη μελιτζάνα, για περίπου 5 - 6 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε τα ρεβίθια, αλατοπίπερο, το λεμόνι και νερό τόσο ώστε να καλύψουμε όλα τα υλικά.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να σωθούν τα περισσότερα υγρά.
- Σκορπίζουμε τον άνηθο, τα ντοματίνια, μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου
gastronomos
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.