Μια ρεβυθάδα διαφορετική. 
Υλικά
- 300 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς
 - 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
 - το λευκό και τρυφερό μέρος από 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
 - 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
 - 1 μέτριο κολοκύθι, σε κύβους 2 - 3 εκ.
 - 1 μικρό καρότο, καθαρισμένο, σε κύβους 2 - 3 εκ.
 - 1 μικρή μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους 2 - 3 εκ.
 - 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
 - 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
 - 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
 - 60 ml ελαιόλαδο
 - αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβίθια και νερό τόσο ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και βράζουμε για περίπου 40 - 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και τα στραγγίζουμε.
 - Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) με το σκόρδο, το κολοκύθι, το καρότο και τη μελιτζάνα, για περίπου 5 - 6 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν ελαφρώς.
 - Ρίχνουμε τα ρεβίθια, αλατοπίπερο, το λεμόνι και νερό τόσο ώστε να καλύψουμε όλα τα υλικά.
 - Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να σωθούν τα περισσότερα υγρά.
 - Σκορπίζουμε τον άνηθο, τα ντοματίνια, μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
 
Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου
gastronomos

Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.