με σέσκουλα σπανάκι και χρωματιστές πιπεριές…
Υλικά
- 2 χωριάτικα φύλλα ή 1 πακ. φύλλο κρούστας
- 4 πράσα σε ροδέλες
- 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη) κομμένες σε μπαστουνάκια
- 500 γρ. σέσκουλα κομμένα
- 500 γρ. σπανάκι κομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι τύπου καρολίνα
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- Βάζουμε στην κατσαρόλα τα πράσα, το σπανάκι, τα σέσκουλα, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές με ένα ποτήρι νερό και τ’ αφήνουμε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
- Πριν χρειαστεί επιπλέον νερό, προσθέτουμε το ρύζι για ν’ απορροφήσει τα υγρά και ανακατεύουμε προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και το λάδι.
- Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε πάνω την κατσαρόλα προσθέτοντας τον άνηθο και τον μαϊντανό ανακατεύοντας.
- Λαδώστε ένα ταψί και στρώστε 4-5 φύλλα κρούστας στον πάτο του, λαδώνοντάς τα ανάμεσά τους (ή το ένα χωριάτικο φύλλο), βάλτε τη γέμιση και καλύψτε με τα υπόλοιπα 4-5 φύλλα (ή το άλλο χωριάτικο φύλλο χαράζοντας σε κομμάτια).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
cookpad
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.