Τι θα πει ο κόσμος;

0

Επιλογές σου! Και άσε τον κόσμο να «λέει»!

Σε αυτή την φράση ωφείλουν οι ψυχολόγοι και ψυχαναλητές μεγάλο μέρος της πελατείας τους. Ξεκινάς να την ακούς από μικρός, από θείες και γιαγιάδες. «Μην παίζεις με τις λάσπες ! Τι θα πει ο κόσμος !» , «φάε λίγη τυρόπιτα, τι θα πει η θεία που την έφτιαξε ;» , «πάλι δεν διαβάζεις ; ούτε το δημοτικό δεν θα βγάλεις ! τι θα πει ο κόσμος;». Στην συνέχεια μεγαλώνοντας παίρνει την σκυτάλη η οικογένεια. Μαμά και μπαμπάς συνωμοτούν ώστε να είσαι ακριβώς αυτό που έχουν στο κεφάλι τους «Μην πάρεις χαμηλούς βαθμούς, τι θα πει ο κόσμος;» , «μην αφήνεις μακρύ μαλλί, τι θα πει ο κόσμος;» , «Βγάλε παιδάκι μου αυτές τις νεκροκεφαλές και βάλε ένα μπλουζάκι της προκοπής, τι θα πει ο κόσμος;», «Με αυτή τη φούστα/τακούνια/ ντεκολτέ θα βγεις εξω; Τι θα πει ο κόσμος;»

‘Ετσι μεγαλώνοντας σου έχει εντυπωθεί στο κεφάλι ότι κάπου υπάρχει ένας κρυφός νομοθέτης που λέγεται «κόσμος» και παραφυλάει πίσω από γρύλιες και παράθυρα για να δει αν ακολουθείς τους άγραφους και αναρίθμητους νόμους του ! ‘Οσο και να ψάξεις, σε οποιαδήποτε βιβλιοθήκη της γης, δεν θα βρεις πουθενά καταγεγραμμένους αυτούς τους νόμους. Μια εγκυκλοπαίδεια, μια Wikipedia, μια okosmosleeipedia.com. Να ξέρεις, να ενημερωθείς βρε παιδί μου !!

Πριν λίγο καιρό, κυκλοφόρησε ένα meme στο διαδίκτυο που έλεγε: «Μεγαλώσαμε με το τι θα πει ο κόσμος και τελικά δεν είπε τίποτα». Η ουσία του είναι σωστή, αλλά η διατύπωσή του λάθος. Να σας πω ένα μυστικό; Ο «κόσμος» θα πει ούτως η άλλως. ‘Οτι και να κάνεις, όσο σωστός να θες να είσαι απέναντι στον «κόσμο», πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα σε κριτικάρουν. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που οι δικές σου ενέργειες είναι έξω από τον μικρόκοσμό τους. Οτιδήποτε κινείτε έξω από το comfort zone τους είναι στο στόχαστρο για να «πει ο κόσμος». ‘Αρα τί κάνεις; Κάτσε και αναλογίσου το εξής. « Ο χρόνος που διανύει ένας άνθρωπος σε αυτή την ζωή σε σχέση με τον χρόνο ύπαρξης ζωής στον πλανήτη, είναι μόλις 3 δευτερόλεπτα» . Τρία δευτερόλεπτα, που εσύ πρέπει να αποφασίσεις αν θα τα ζήσεις όπως θες εσύ ή όπως θέλει ο «κόσμος». Νομίζεις ότι τίθεται δίλλημα;

Ζήσε όπως θες! Γίνε αυτός που θες! Φτιάξε κι εσύ τον μικρόκοσμό σου, βάλε μέσα αυτούς που γουστάρεις, σπούδασε ότι σου αρέσει, κάνε όποια δουλειά σε ευχαριστεί. Και μην σε νοιάζει τι «λένε» οι απ’ εξω για σένα! Κλείσε τ΄αυτιά σου στις σειρήνες! Κάθε μέρα που ζεις είναι δική σου, δεν ξέρεις να θα είναι κι αύριο. Καν’ την να αξίζει Κι εκεί κάπου στο 2:45” , όταν θα κάνεις τον απολογισμό σου θα χαμογελάς. Γιατί όπως και να πάει το πράγμα , καλά, κακά, ζόρικα, ευτυχισμένα, θα είναι όλα δικά σου! Επιλογές σου! Και άσε τον κόσμο να «λέει»!

γράφει ο Ντίνος Τσολάκης
eternalradio
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top