Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σιρoπιαστό γλύκισμα.
Μπασμπούσα, το Αιγυπτιακό σάμαλι με γάλα που το κάνει εξαιρετικά αφράτο και λίγο φρέσκο βούτυρο για έξτρα άρωμα!
Υλικά συνταγής
Υλικά συνταγής
- 350 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 350 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 500 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. φρέσκο γάλα
- 2 κ.σ. βούτυρο πρόβειο από βάζο (γεμάτες κουταλιές) λιωμένο + επιπλέον βούτυρο για άλειμμα ταψιού
- 12 ολόκληρα αμύγδαλα ασπρισμένα για την επιφάνεια
- 600 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. νερό
- 1 κ.σ. βούτυρο αγελάδας ή πρόβειο
- 1 λεμονιού ο χυμός και λίγο από το ξύσμα του
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων βάσης 30 x 20 εκ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα είδη είδη σιμιγδαλιού, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα ανακατεύετε πολύ καλά με το χέρι μέχρι να έχετε ένα μαλακό μείγμα.
- Αδειάζετε το μείγμα στο πυρίμαχο ταψί, το στρώνετε με το χέρι σας και το χαράσετε σε 12 τετράγωνα κομμάτια. Τοποθετείτε ένα ολόκληρο αμύγδαλο στο κέντρο κάθε κομματιού και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, στο πιο χαμηλό ράφι, για 1 ώρα. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.