θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των πικάντικων.
Μπουγιουρντί. Ο απόλυτος πικάντικος παραδοσιακός Σαλονικιώτικος μεζές που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των πικάντικων. Μια συνταγή του Χριστοφ. Πέσκια, για να απολαύσετε ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό ή για το τέλειο μεζέ με το ουζάκι, τη μπυρίτσα ή το κρασάκι σας.
Υλικά συνταγής
Υλικά συνταγής
- 200 γρ. φέτα, σε ένα κομμάτι
- 100 γρ. κασέρι πικάντικο, τριμμένο
- 2 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
- 1 πιπεριά κέρατο καυτερή, κομμένη σε λεπτές φέτες (κατά προτίμηση με τα σπόρια)
- 1-2 πρέζες μπούκοβο, ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλα φρέσκιας ρίγανης ή 1/2 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
- 30 ml ελαιόλαδο
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος βάζετε τη φέτα, από πάνω τη ντομάτα, τη πιπεριά και το μπούκοβο.
- Καλύπτετε με το κασέρι και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ ή μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά.
- Το πασπαλίζετε με τη ρίγανη, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο και σερβίρετε.
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.