Όταν αγάπησα τον εαυτό μου, θυμήθηκα τη δύναμη μου

0

Ποιο είναι το συμπέρασμα;

Στο ξεκαθάρισμα σε «κέρδισε» κάποιος καλύτερος σου. Τελικά μόνος σου βάζεις τον εαυτό σου σε τρίτη και… τέταρτη μοίρα.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός αυτού που λένε πως όταν κάποιος φεύγει, άστον να φύγει…

Όχι, μην περιμένεις να γυρίσει. Εσύ κοίτα να δεις πώς θα γεμίσεις τη ζωή σου από εκείνη τη στιγμή με καλύτερες συνήθειες και σπουδαιότερους ανθρώπους…

Αυτή η φυγή μπορεί να σε ρίξει στα πατώματα, να σε πληγώσει αφάνταστα, να σε κρατάει δεμένη με ένα παρελθόν που ουσιαστηκά, τίποτα δεν μπορούσε να σου προσφέρει.

Ή αν προτιμάς, όσα μπορούσε να αντέξει αυτός ο άνθρωπος που ανέβασες τόσο πολύ, τα άντεξε. Τα μεγάλα αισθήματα τα φοβήθηκε και έτρεξε να φύγει. Κι εσύ που ξέχασες να σέβεσαι τον εαυτό σου, επέτρεψες να επι-μένεις σε ένα παρελθόν χάνοντας το μεγαλειώδες παρών σου.

Μόνο όταν αγαπήσεις και πάλι από την αρχή τον εαυτό σου θα δεις ότι δεν άξιζε τη σημασία σου. Θα δεις ότι περισσότερη χαρά εσύ πρόσφερες και το αντάλλαγμα που πήρες ήταν μηδαμινό. Μα τόσο φτηνά ξοδεύεις την αγάπη σου πια; Γιατί αυτό που ζούσες μαζί του δεν ήταν κάν τρελό πάθος. Ήταν ένας άνθρωπος που κατάφερε να ρουφήξει την ενέργεια σου και να σου ανταποδώσει την μιζέρια, την ανασφάλεια, τις φοβίες του.

Και πλέον όταν το πάρεις απόφαση, βλέπεις τόσο ξεκάθαρα το παρών που σε περιμένει να το απολαύσεις. Να το γεμίσεις με κάθε άνθρωπο και κάθε στιγμή που επιλέγεις εσύ. Με τα καλύτερα.

Έδιωξα που λες μια για πάντα το παρελθόν και είδα πόσο κενό υπήρχε για να γεμίσω με όμορφα πράγματα το παρόν. Με καταστάσεις και εμπειρίες που με ολοκληρώνουν, που με κάνουν να λάμπω από χαρά και ευτυχία. Και μέσα σε όλα αυτά και ένας καινούριος άνθρωπος που με ανεβάζει. Που δείχνει να μην ψάχνει κανένα παρελθόν, αλλά αφιερώνεται απόλυτα στο παρών μου. Και ξέρεις το καλύτερο; Είναι γεμάτος ζωντάνια όπως κι εγώ. Έτοιμος να πραγματοποιήσει ταξίδια, όνειρα, στόχους.

Όταν αγάπησα τον εαυτό μου, θυμήθηκα τη δύναμη μου. Δίνω επιλεχτικά πια. Σε αυτούς που το αξίζουν. Βγάζω συνειδητά ανθρώπους που έχουν στόχο να με βλάψουν ή να με πληγώσουν. Κάνω ξεκαθαρίσματα και τότε νέες εμπειρίες γεμίζουν το είναι μου. Πολύ μου αρέσει που βρήκα τον καινούριο μου εαυτό, που πήρα τη ζωή μου στα χέρια μου. Δική μου ζωή δεν είναι;!

Πολύ μου αρέσει που ενώ φοβήθηκα τον έρωτα, τον υποδέχτηκα και πάλι. Και είναι καλύτερος από κάθε άλλη φορά κι εγώ πιο συνειδητοποιημένη από ποτέ. Ποιο είναι το συμπέρασμα; Ότι είναι δύο οι επιλογές σου. Επέλεξε αυτή που συνεχίζεις με αισιοδοξία, χαρά και ευτυχία τη ζωή σου!

Της Μαρίνας Αβραάμ
dolce
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top