Μια εύκολη συνταγή για ένα νοστιμότατο και υγιεινό πιάτο.
Γαύρος ψητός με ντομάτες, με σκορδάκι, γαρνιρισμένος με μαϊντανό.
Υλικά συνταγής
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό γαύρο
- 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές ροδελίτσες
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
- 3 φρέσκες μεγάλες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
- Πλένετε το γαύρο και τον καθαρίζετε αφαιρώντας τα εντόσθια και τα κεφάλια. Τον τοποθετείτε σε ένα ταψί και τον περιχύνετε με το χυμό λεμονιού.
- Προσθέτετε τις ροδελίτσες σκόρδου, τα αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη ρίγανη ή το θυμάρι και τα ανακατεύετε καλά.
- Στρώνετε από πάνω τις ροδέλες ντομάτας, τις αλατίζετε και πασπαλίζετε από πάνω λίγο ακόμα ρίγανη ή θυμάρι και όλο το μαϊντανό.
- Τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο, προσθέτετε 1/2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λ περίπου.
- Σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με λίγα φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού και ελιές.
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.