Μπορει να είναι Γεύμα, Πρώτο Πιάτο και Σαλάτα
Υλικά
1. Ξεπλένουμε τις φακές, τις βράζουμε με μπόλικο νερό για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
2. Ξεπλένουμε τη κινόα με κρύο νερό και την βάζουμε να βράσει μαζί με τις φακές για αλλά 15-20 λεπτά.
3. Μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
4. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, το αγγουράκι, το μαϊντανό και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τους ηλιόσπορους και το ξύσμα λεμονιού.
5. Προσθέτουμε και τις φακές με την κινόα και ανακατεύουμε καλά.
6. Ανακατεύουμε τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- 250 γρ. φακές
- 150 γρ. κινόα
- 1 αγγουράκι
- 3 πιπεριές Φλωρίνης
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 2 κ.σ. ηλιόσπορους
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- Χυμό από 1 λεμόνι
- ¼ κ.γ. κάρδαμο
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
1. Ξεπλένουμε τις φακές, τις βράζουμε με μπόλικο νερό για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
2. Ξεπλένουμε τη κινόα με κρύο νερό και την βάζουμε να βράσει μαζί με τις φακές για αλλά 15-20 λεπτά.
3. Μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
4. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, το αγγουράκι, το μαϊντανό και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τους ηλιόσπορους και το ξύσμα λεμονιού.
5. Προσθέτουμε και τις φακές με την κινόα και ανακατεύουμε καλά.
6. Ανακατεύουμε τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.
foodprints
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.