Κυπριακή παραδοσιακή συνταγή για ταβά που πρέπει να δοκιμάσετε!
Υλικά:
- 1 κιλό κρέας αρνίσιο ή χοιρινό, κομμένο σε κομματάκια
- 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
- 3-4 κρεμμύδια μεγάλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 5-6 ντομάτες ώριμες, κομμένες σε φέτες
- Λίγο αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο (αλεσμένο)
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές ξίδι
- 1 φλιτζανάκι κρασί ξηρό κόκκινο
- Βάζουμε σε ένα ταψί το κρέας, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες.
- Τα ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε και πάλι και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο, το κύμινο, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί.
- Ανακατεύουμε ξανά και σκεπάζουμε το φαγητό μας με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για 3 ώρες σε μέτριο φούρνο.
- Στις δυόμισι ώρες ελέγχουμε το φαγητό μας.
- Ξεσκεπάζουμε το φαγητό μας και το αφήνουμε για ακόμη 30 λεπτά στο φούρνο.
xs-recipes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.