Συνοδέψτε τα με πατάτες τηγανιτές, σαλάτα, πίτες για σουβλάκια και γιαούρτι.
Μια πολύ εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα και αφράτα μπιφτέκια κεμπάπ.
Υλικά συνταγής
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος [ή ανάμεικτος με αρνίσιο κιμά]
- 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- 3 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 κρόκο αυγού
- 1/3 φλ. τσαγιού νερό
- αλάτι πιπέρι
- Βάζετε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια / κεμπάπ και τα ζυμώνετε με το γάντζο του μίξερ για 10 λ περίπου, προσθέτοντας σταδιακά το νερό.
- Σκεπάζετε το μπόλ με το μείγμα, με μεμβράνη και τον βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες [για καλύτερο αποτέλεσμα και για 6-8 ώρες] να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
- Βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο και “ντύνετε” γύρω-γύρω σφιχτά, μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια, με το κιμά, δίνοντάς τους μακρόστενο σχήμα σαν λουκάνικο.
- Τα ψήνετε σε τηγάνι σχάρα ή τοστιέρα ή στο σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 10 λ από κάθε πλευρά.
- Σερβίρετε τα μπιφτέκια/κεμπάπ ζεστά και τα συνοδεύετε με σαλάτα και πατάτες τηγανιτές ή με με πίτες για σουβλάκι και γιαούρτι.
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.