Ένας διαφορετικός τρόπος για να σερβίρετε τις φακές σας!
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια φακές
- 1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε τετραγωνάκια
- 2 αγγουράκια ξεφλουδισμένα κομμένα σε κύβους
- 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
- 2/3 του φλιτζανιού ασπρισμένα φουντούκια
- 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1/3 του φλιτζανιού χυμό λεμόνι
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- Ξεπλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 6 φλιτζάνια νερό. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και τις αφήνουμε να κοχλάσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν. Όταν οι φακές μας μαλακώσουν τις αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν.
- Βάζουμε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζουμε τη ψίχα των φουντουκιών. Όταν τα φουντούκια ροδοκοκκινίσουν τα βάζουμε σε ένα μπολ αφού τα χοντροκόψουμε με ένα μαχαίρι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε τις φακές και ανακατεύουμε μαζί τους τα κρεμμυδάκια, τα φουντούκια, τα αγγουράκια, τη πιπεριά και το ξύσμα λεμονιού.
- Σε ένα μικρό μπολ φτιάχνουμε το ντρέσινγκ. Χτυπούμε μαζί με ένα πιρούνι το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε το ντρέσινγκ στη σαλάτα μας.
xs-recipes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.