Υπέροχα, ζουμερά μπιφτέκια με κάπαρη και μουστάρδα.
Μια εύκολη συνταγή για πικάντικα μπιφτέκια για να τα απολαύσετε σαν μεζέ με το ουζάκι σας ή σαν κύριο πιάτο με πατατούλες φούρνου ή με μεγάλη πράσινη σαλάτα με βρασμένα ή ωμά λαχανικά επιλογής σας.
Υλικά συνταγής
Υλικά συνταγής
- 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 200 γρ. κιμά χοιρινό
- 5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε 4 κομμάτια
- 1 φλ. τσαγιού ανθρακούχο νερό
- 1 φλ. τσαγιού μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα μέτριο ταψί που να χωράει 8 μπιφτέκια.
- Πολτοποιείτε στο multi τη κάπαρη μαζί με το κρεμμύδι και τη μουστάρδα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τους 2 κιμάδες, τη τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, το πολτοποιημένο μείγμα με τη κάπαρη, το ανθρακούχο νερό και το μαϊντανό.
- Αλατοπιπερώνετε, λαδώνετε τα χέρια σας και ζυμώνετε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Λαδώνετε πάλι καλά τα χέρια σας και πλάθετε 8 μπιφτέκια.
- Τα τοποθετείτε στο λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λ. Τα γυρίζετε, βάζετε το γκριλ του φούρνου και τα ψήνετε για 5 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρετε τα μπιφτέκια αμέσως και συνοδεύετε (προαιρετικά) με πατάτες φούρνου
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.