Μια εναλλακτική λύση για τους λάτρεις των οσπρίων και ειδικά των ρεβυθιών.
Ένα νηστίσιμο φαγητό για όλη την οικογένεια.
Όλοι είμαστε συνηθισμένοι να τρώμε τα ρεβύθια με τη κλασική συνταγή ρεβύθια σούπα.
Αν δοκιμάσετε τη πιο κάτω συνταγή θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να τα απολαύσετε εξ’ ίσου αν όχι και περισσότερο.
Υλικά συνταγής
Όλοι είμαστε συνηθισμένοι να τρώμε τα ρεβύθια με τη κλασική συνταγή ρεβύθια σούπα.
Αν δοκιμάσετε τη πιο κάτω συνταγή θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να τα απολαύσετε εξ’ ίσου αν όχι και περισσότερο.
Υλικά συνταγής
- ½ κιλό ρεβύθια
- 1 κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρική
- 1 μεγάλο ή 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 1 φύλλο δάφνης
- ½ κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
- 2 ντομάτες φρέσκιες, κομμένες σε κυβάκια
- Αλάτι – πιπέρι
- 2 μικρά κλαδάκια δενδρολίβανο (προαιρετικά)
- 1-2 πρέξες θυμάρι αποξηραμένο
- ελαιόλαδο
- Αφήνουμε τουλάχιστον γα 12 ώρες τα ρεβύθια σε νερό να μουλιάσουν.
- Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι τα ρεβύθια, προσθέτουμε τη σόδα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε 10 λ.
- Μετά τα 10 λ ξεπλένουμε τα ρεβύθια μας με πολλά χέρια νερό ώστε να φύγει όλη η σόδα γα να μη μαυρίσουν.
- Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό, τα ξαφρίζουμε και τα βράζουμε χωρίς τη προσθήκη αλατιού μέχρι να μαλακώσουν.
- Μόλις μαλακώσουν καλά, τα ρίχνουμε στο ταψί μαζί με 2 φλ. τσαγιού από το ζωμό τους, το πελτέ διαλυμμένο σε 1/2 φλ. τσαγιού βραστό νερό και ανακατεύουμε απαλά.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λ περίπου, μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.