Νηστίσιμοι κοκκινιστοί ρεβυθοκεφτέδες.
Μια συνταγή για ένα πολύ γευστικό πιάτο, υγιεινό και πεντανόστιμο για να το απολαύσετε με ένα σπιρωτό πιλάφι στο καθημερινό τραπέζι.
Υλικά συνταγής
Για τους ρεβυθοκεφτέδες:
Για τους ρεβυθοκεφτέδες:
Υλικά συνταγής
Για τους ρεβυθοκεφτέδες:
- 650-700 γρ. ρεβύθια βρασμένα
- ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι πιπέρι
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
- αλάτι πιπέρι
Για τους ρεβυθοκεφτέδες:
- Βράζετε τα ρεβύθια αφού τα έχετε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ. Τα στραγγίζετε καλά και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, το κύμινο, λίγο ελαιόλαδο και το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζετε το χτύπημα λίγο ακόμη να ανακατευτούν.
- Βάζετε το μείγμα σε βαθύ σκεύος, προσθέτετε το μαϊντανό και το αφήνετε για 30 λ να “σταθεί” και να ανακατευτούν οι γεύσεις. (Αν είναι αραιός προσθέστε λίγη φρυγανιά τριμμένη). Πλάθετε κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε σε άφθονο καυτό λάδι, σε τηγάνι ή φριτέζα. Τα αφήνετε στην άκρη σε πιατέλα.
- Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σέλινο. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοπελτέ με τη ζάχαρη διαλυμμένα σε 1 φλιτζάνι νερό, αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
- Βράζετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Ρίχνετε μέσα στη σάλτσα τα κεφτεδάκια και τα αφήνετε όλα μαζί να πάρουν μια-δυο βράσεις ακόμη. Σερβίρετε με ρύζι.
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.