Πανεύκολη τάρτα ντομάτας με μοτσαρέλα

0

Μια πανεύκολη συνταγή, για μια υπέροχη τάρτα με ντομάτες και μοτσαρέλα.

Όσο εύκολη στη παρασκευή της, τόσο υπέροχη και ανάλαφρη στη γεύση της. Τη σερβίρετε σαν ορεκτικό, συνοδευτικό ή και σαν κυρίως ελαφρύ γεύμα ή δείπνο.

Υλικά συνταγής
  • 1 φύλλο σφολιάτας (ή φύλλο ζύμης για τάρτες τύπου pillsbury)
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι+ 1 κ.σ. επιπλέον για πασπάλισμα
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 400 γρ. τυρί μοτσαρέλα φρέσκια κομμένες σε φέτες
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμα ταψιού
  • 1 αυγό
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Ζεσταίνετε σε βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία το ελαιόλαδο, ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις αλατοπιπερώνετε καλά. Προσθέτετε το θυμάρι και τις μαγειρεύετε για 12 λ περίπου ή μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα τους, ρίχνετε το ξύδι, ανακατεύετε και αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά για να μισοκρυώσει.
  • Λαδώνετε το ταψί του φούρνου σας και στρώνετε μέσα τη σφολιάτα. Την ανοίγετε, πατώντας τη με τα χέρια σας μέχρι να απλώσει. Στρώνετε στο κέντρο της σφολιάτας τη σάλτσα ντομάτας και ανασηκώνετε γύρω-γύρω τις άκρες της σφολιάτας για να “σφραγίσετε” τη σάλτσα μέσα στη τάρτα.
  • Απλώνετε τις φέτες μοτσαρέλας σε όλη την επιφάνεια πάνω από τη σάλτσα. Σκεπάζετε τη μοτσαρέλα με τις φέτες ντομάτας. Αλατοπιπερώνετε τις ντομάτες και τις πασπαλίζετε με το επιπλέον θυμάρι.
  • Αλείφετε περιμετρικά τη σφολιάτα με το χτυπημένο αυγό για να ροδίσει κατά το ψήσιμο. Ψήνετε τη τάρτα, σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο στις αντιστάσεις, για 30 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά και ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα.
Προαιρετικά, 10-15 λ πριν βγάλετε το ταψί από το φούρνο, πασπαλίζετε πάνω από τις ντομάτες επιπλέον τυρί μοτσαρέλα για περισσότερη γεύση.


sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top