Μια εύκολη συνταγή για ένα πλήρες γευστικότατα γεύμα για την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
- 4 χοιρινά σνίτσελ
- 4 φέτες προσούτο
- 2 κ.γ. ψιλοκομμένο φασκόμηλο [φρέσκο ή ξερό]
- 120 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί τσένταρ ή γκούντα
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες [μόνο τη ψίχα χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια]
- λίγο βούτυρο για τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
- κρέμα γάλακτος [προαιρετικά]
- Για το πανάρισμα:
- 2 αυγά χτυπημένα
- φρυγανιά τριμμένη
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ και τα καρυκεύουμε με το φασκόμηλο. Τα αλευρώνουμε, τα περνάμε από το χτυπημένο αυγό και τα βουτάμε μέσα στην τριμμένη φρυγανιά και από τις δύο πλευρές.
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε λίγη μαργαρίνη, θερμαίνουμε καλά και τηγανίζουμε τα σνίτσελ, μέχρι να ροδίσει η κρούστα τους.
- Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο και μετά σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι. Απλώνουμε πάνω στα σνίτσελ τις φέτες από το προσούτο, στη συνέχεια τα κομματάκια ντομάτας και τέλος το τυρί.
- Τα περιχύνουμε (προαιρετικά) με λίγη κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 C φούρνο για 15 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.