Άνθρωποι που αγαπούν τον σαρκασμό

0

ο σαρκασμός δεν είναι απαραίτητα ένα αρνητικό χαρακτηριστικά.

Αν και όλοι κάνουμε ένα- δύο σαρκαστικά σχόλια που και που, ένας σαρκαστικός άνθρωπος εκφράζει το χιούμορ ως ειρωνεία κάνοντας σχόλια για τους ανθρώπους και τις καταστάσεις που βιώνει.

Πολλοί από εκείνους που είναι λάτρεις του σαρκασμού αναφέρουν ότι δεν μπορούν να μην κάνουν τέτοιου είδους σχόλια. Για εκείνους είναι κάτι που έρχεται φυσικά, όπως η αναπνοή.

Βέβαια, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των ατόμων που είναι παρεξηγημένοι επειδή οι γύρω τους δεν λαμβάνουν θετικά τη στάση τους, αλλά ο σαρκασμός δεν είναι απαραίτητα ένα αρνητικό χαρακτηριστικά. Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάποιος για τους ανθρώπους που αγαπούν τον σαρκασμό και την προσωπικότητά τους.

1. Ο σαρκασμός μπορεί να είναι σημάδια καλής υγείας του εγκεφάλου
Η έρευνα έχει δείξει ότι λίγος σαρκασμός μπορεί να είναι κάτι καλό όσον αφορά τη γνωσιακή λειτουργία του εγκεφάλου. Για την ακρίβεια, το να μην μπορεί κάποιος να διακρίνει τον σαρκασμό μπορεί αν είναι σημάδι εγκεφαλικών προβλημάτων ή ασθένειας.

2. Βοηθά να κάνετε φιλίες
Οι σαρκαστικοί άνθρωποι είναι / γίνονται ακόμα πιο σαρκαστικοί με εκείνους που αγαπούν περισσότερο και νιώθουν πιο κοντά τους, οπότε είναι σημαντικό να έχουν δίπλα τους ανθρώπους που εκτιμούν το χιούμορ τους, ένα ουσιαστικό στοιχείο για τη δημιουργία κοινωνικών σχέσεων.

3. Δείχνουν τρυφερότητα
Το «σε μισώ» είναι αντίστοιχο με το «σε αγαπώ» για κάποιον με κυνική αίσθηση του χιούμορ. Μπορεί να τους αρέσει να πειράζουν τους άλλους, αλλά με αυτόν τρόπο δείχνουν την τρυφερότητά τους.

4. Είναι πιο δημιουργικοί
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα αυτά τα σαρκαστικά σχόλια είναι εφευρετικά και δημιουργικά. Οι συμμετέχοντες που έκαναν σαρκαστικά σχόλια, αλλά και εκείνοι που τα λάμβαναν θετικά, πήγαν καλύτερα στα δημιουργικά τεστ. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι ο σαρκασμός μπορεί να κινητοποιήσει την αφαιρετική σκέψη του ατόμου.

5. Γνωρίζουν πως να «αποσυμπιέσουν» μία κατάσταση
Υπάρχουν φορές που ο σαρκασμός μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε άβολα, αλλά όταν μία διαμάχη λαμβάνει χώρα, ο σαρκασμός μπορεί να είναι σωτήριος, ειδικά για τα κοντινά σας πρόσωπο που γνωρίζουν ότι αυτή είναι η αίσθηση του χιούμορ σας.

6. Ο σαρκασμός είναι παντού
Οι ερευνητές μελετούν τον σαρκασμό εδώ και δεκαετίες, αλλά υπάρχει στην κουλτούρα μας πολύ περισσότερο. Επιπλέον, έρευνα έχει δείξει ότι τα παιδιά που έρχονται σε επαφή με τον σαρκασμό από μικρή ηλικία μπορούν και να τον κατανοήσουν καλύτερα πριν ακόμα πάνε στο νηπιαγωγείο.

7. Οι άνθρωποι που σαρκάζουν έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης
Ο σαρκασμός είναι ένα είδος εκγύμνασης για το μυαλό. Έρευνα έχει δείξει ότι ο εγκέφαλος πρέπει να λειτουργήσει πιο σκληρά προκειμένου να επεξεργαστεί τα σαρκαστικά σχόλια, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε όξυνση της σκέψης.

8. Παίζει σημαντικό ρόλο στην επιβίωση
Εάν κάποιος δεν μπορεί να εντοπίσει τον σαρκασμό στη σύγχρονη κοινωνία είναι περισσότερο ελάττωμα παρά ένα βοηθητικό στοιχείο. Για την ακρίβεια, η έρευνα έχει δείξει ότι ο σαρκασμός μπορεί να θεωρηθεί ένα εξελικτικό σημάδι επιβίωσης, λόγω ότι παίζει σημαντικό ρόλο στις κοινωνικές συναναστροφές.

9. Είναι τυχεροί
Αστειευόμαστε! Στην κοινωνία που ζούμε και σύμφωνα με τον τρόπο που έχει εξελιχθεί η ζωή μας τα τελευταία χρόνια, αν δεν αντιμετωπίσουμε τη ζωή με λίγο σαρκασμό, είμαστε χαμένοι! Οπότε, όσοι το έχουν στο αίμα τους είναι πιο τυχεροί!

huffingtonpost
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top