Τα ζώδια και ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός

0

Όμορφες προτάσεις με... χιούμορ!

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα κι όλα γύρω μας είναι στολισμένα! Λαμπάκια και φωτάκια παντού, μουσικές και μυρωδιές, μας βάζουν στο ζεστό κλίμα της γιορτής της αγάπης, όσο κι αν η θερμοκρασία πέφτει!

Σχεδόν όλα τα σπίτια πλέον είναι στολισμένα και το χριστουγεννιάτικο δέντρο διακοσμεί τα σαλόνια! Ο στολισμός διαφέρει από σπίτι σε σπίτι φυσικά, ανάλογα με το γούστο του νοικοκύρη! Τι στυλ χριστουγεννιάτικης διακόσμησης προτιμούν οι εκπρόσωποι του κάθε ζωδίου και ποιες είναι οι συνήθειες τους κάθε φορά που στολίζουν για τα Χριστούγεννα; Ας δούμε παρακάτω…



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04


Βομβαρδισμός στολιδιών!

Παράδοση και εντυπωσιασμός! Αυτός είναι ο τέλειος συνδυασμός για το δυναμικό Κριαράκι! Θα διαλέξει ένα μεγάλο (αν είναι δυνατόν το μεγαλύτερο) έλατο, γεμάτο με πολλά στολίδια σε έντονα χρώματα και συνήθως να υπερτερεί το κριαρίσιο αλλά και συνάμα χριστουγεννιάτικο κόκκινο! Μην περιμένεις να το δεις αρμονικά στολισμένο φυσικά… Ο Κριός δεν έχει την υπομονή- και ούτε πολυνοιάζεται βασικά-για να στολίσει με γεωμετρική ακρίβεια, οπότε μην απορήσεις αν οι μπάλες είναι κρεμασμένες λες και κάποιος το έκανε με κλειστά μάτια… ! Φυσικά και έχει στολίσει και το μπαλκόνι ή την αυλή, όπως και κάθε γωνιά του σπιτιού. Βέβαια ίσως μέχρι το τέλος των γιορτών όλα αυτά τα… εορταστικά διακοσμητικά, σιγά-σιγά να εξαφανιστούν γιατί είτε θα σπάσει κάποιο διακοσμητικό λόγω αγαρμποσύνης, είτε θα τα σπάσει μέσα στα νεύρα του επειδή τον ενοχλούν που πιάνουν χώρο!



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05


Σαν το μελομακάρονο, στολίδι δεν υπάρχει!

Μην περιμένεις κάτι εντυπωσιακό από το Ταυράκι… Ένα απλό, λυτό αλλά επιμελώς στολισμένο χριστουγεννιάτικο-πράσινο φυσικά-δέντρο διακοσμεί το σπίτι του. Όμως αν ρίξεις μια ματιά λίγο πιο δίπλα, θα δεις τις ωραιότερες χριστουγεννιάτικες διακοσμημένες πιατέλες γεμάτες λιχουδιές! Πολλά ( πολλά όμως! ) μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες, που κατά πάσα πιθανότητα έχει φτιάξει ο ίδιος, τοποθετημένα τόσο όμορφα και λαχταριστά, που από τη μια λυπάσαι να χαλάσεις ένα ντεκόρ τόσο τέλειο, που ξεπερνά και το καλύτερο ζαχαροπλαστείο και από την άλλη θες να πέσεις με τα μούτρα να τα καταβροχθίσεις! Αν προλάβεις φυσικά, αφού ο λιχούδης Ταύρος πιθανόν να τα εξαφανίσει σε χρόνο ντε–τε!



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06


Τα Χριστούγεννα είναι παιχνίδι!

Φωτάκια-μπλε κατά προτίμηση- και ένα δεντράκι με τα πιο παιχνιδιάρικα και περίεργα στολίδια, είναι το ιδανικό για ένα Διδυμάκι! Δεν του αρέσει η παραδοσιακή οδός στο στολισμό. Θα προτιμήσει να αγοράσει στολίδια που απεικονίζουν ένα τάρανδο με μαγιό, ένα αστείο Άγιο Βασίλη που καβαλάει μηχανή, καλτσάκια με περιέργα χρώματα, μπαστουνάκια εντυπωσιακά, ξωτικά με αστείες εκφράσεις κτλ, παρά να πάρει τις κλασσικές μπαλίτσες που αγοράζουν όλοι! Δεν θα φορτώσει ούτε το δέντρο του με στολίδια, αλλά ούτε και το σπίτι του! Λίγα και… εντυπωσιακά! Άλλωστε δεν τον συμφέρει και οικονομικά, αφού κάθε χρόνο θα αγοράσει καινούργια επειδή βαρέθηκε ήδη τα περσινά!



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07


Δεν κάνω μετακόμιση. Στολίζω για τις γιορτές!

Ήρθαν τα Χριστούγεννα; Η χαρά του Καρκίνου! Θα μαζέψει όλη την οικογένεια από τέλη Νοεμβρίου, θα βάλει χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια, θα βάλει για ψήσιμο κουραμπιέδες και μελομακάρονα και θα αρχίσει το στολισμό! Ο στολισμός φυσικά δεν περιλαμβάνει μόνο το έλατο! Θα στολίσει τα πάντα και όλα τα δωμάτια! Έχει μέχρι σεντόνια χριστουγεννιάτικα, εορταστικές μαξιλαροθήκες για τα μαξιλάρια του καναπέ, τραπεζομάντηλα με χριστουγεννιάτικά σχέδια για όλα τα μικρά και μεγάλα τραπέζια του σπιτιού, μέχρι και η θήκη για το σαπούνι στην τουαλέτα έχει αγιοβασιλίτικη φατσούλα! Πολύ πιθανόν να τηρήσει και τις πατροπαράδοτες παραδόσεις και να στολίσει και καράβι και ακόμα και πιο πιθανόν να δεις σε κάποιες γωνιές, μέχρι και στολίδια ή διακοσμητικά που έχει από τα παιδικά του χρόνια, ακόμα κι αν έχουν φθαρεί, γιατί πολύ απλά δεν αντέχει να τα πετάξει ή να τα παρατήσει χωρίς να τα αξιοποιήσει, στο πατάρι!



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08


Το Λας Βέγκας για λίγες μέρες στον Δήμο μας!

Έχει σίγουρα το πιο φωταγωγημένο σπίτι (και τον πιο φουσκωμένο λογαριασμό ρεύματος) από όλους και η διακόσμηση του δέντρου είναι πραγματικά υπερπαραγωγή! Θα βρεις στο σπίτι του τα πιο όμορφα, εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και το χρώμα που φυσικά θα επικρατεί είναι το χρυσό! Ορισμένα στολίδια βέβαια, μπορεί να κοστίζουν όσο κοστίζει ολόκληρο το δέντρο, το οποίο φυσικά θα είναι και ψηλό και ποιοτικά το καλύτερο. Από την προσπάθεια του να πετύχει τον πιο εντυπωσιακό στολισμό, ίσως γίνει υπερβολικός και ίσως χαρακτηριστεί το σπίτι του τελικά κιτς! Το σίγουρο είναι ότι είναι το σπίτι που θα σου μείνει αξέχαστο για το στολισμό του, είτε το δεις από κοντά, είτε από το facebook, instagram κτλ, αφού σίγουρα θα ανεβάσει να θαυμάσουν όλοι τις εορταστικές του δημιουργίες!



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09


Μπάλες, μοιρογνωμόνια και χάρακες, έτοιμα για στολισμό!

Το δέντρο έχει το τέλειο σχήμα και μέγεθος για το σαλόνι. Η θέση που έχει τοποθετηθεί ούτε κλείνει το χώρο αλλά είναι ταυτόχρονα και εμφανέστατο. Τα στολίδια στο έλατο, απόλυτα ταιριαστά μεταξύ τους, βάζεις στοίχημα ότι είναι ζυγισμένα, μετρημένα μεταξύ τους για να έχουν απόλυτα ίση απόσταση το ένα από το άλλο και ολοκαίνουργια, ενώ στην πραγματικότητα είναι αρκετά χρόνια αγορασμένα, απλά κάθε χρόνο τοποθετούνται ξανά ευλαβικά στις αρχικές τους συσκευασίες, μία-μία η μπάλα! Ο υπόλοιπος στολισμός του σπιτιού ή είναι ανύπαρκτος ή ελάχιστος να μην μαζεύεται και σκόνη! Τα φωτάκια το βράδυ σβήνουν, για λόγους οικονομίας ή γιατί αυτό το πράγμα που αναβοσβήνουν συνεχώς, καταντάει πολύ εκνευριστικό για το Παρθενάκι μας!



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10


Δεν είναι βιτρίνα καταστήματος! Το σπίτι μου είναι!

Φυσικά ο καλόγουστος Ζυγός ανανεώνει κάθε χρόνο τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά, ώστε να ακολουθεί πάντα τις τάσεις της μόδας! Μένεις άφωνος με το που μπεις στο σαλόνι του αφού νομίζεις ότι βλέπεις ένα σπίτι βγαλμένο από περιοδικό διακόσμησης! Απόλυτα γουστόζικο, εντυπωσιακό όσο πρέπει, όμορφο και αρμονικά στολισμένο και το δέντρο; Έργο τέχνης! Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα ακόμα κι από το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο, αντιθέτως αυτοί πρέπει να ζητήσουν τη συμβουλή του! Υπ’ όψιν όμως… Είναι ο τελευταίος που θα στολίσει λόγω αναποφασιστικότητας και θα ξεστολίσει Φλεβάρη μεριά, λόγω τεμπελιάς…



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11


Στόλισα λίγο, έτσι για το κακό…

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο κρύβεται σε μία γωνιά του σαλονιού, λυτά στολισμένο και όχι ιδιαίτερα μεγάλο, που δεν θα το εντοπίσεις με την πρώτη, παρά μόνο όταν τραβήξει το βλέμμα σου το ελαφρύ φως που αναβοσβήνει αργά και σταθερά από τα λίγα φωτάκια που του έχει βάλει. Όταν το πλησιάσεις θα παρατηρήσεις πανέμορφες λεπτομέρειες στα στολίδια του, που από μακριά δεν φαίνονται καν! Αν τύχει και στολίσει και το υπόλοιπο σπίτι αυτό θα το κάνει με ορισμένα χριστουγεννιάτικα κεριά, που μπορούν να κάνουν την ατμόσφαιρα και διακριτικά γιορτινή αλλά και σέξι και φυσικά όχι με χαρούμενα ανόητα διακοσμητικά. Θα προτιμήσει ίσως καλτσάκια στο τζάκι κρεμασμένα που κρύβουν δώρα που δεν πρέπει κανένας να μάθει, μέχρι να έρθει η μέρα των Χριστουγέννων…



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12


Τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι τα έτοιμα στολισμένα!

Δεν θα μπει εύκολα στη διαδικασία να ασχοληθεί ώρες για το στολισμό του δέντρου ή του σπιτιού το Τοξοτάκι. Βαριέται κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια! Είναι όμως και αυτά τα καινούργια τα δέντρα που κρεμιούνται από το ταβάνι και ίσως φέτος κάνει την εξαίρεση και στολίσει. Διαφορετικά θα πετάξει σε μερικά σημεία του σπιτιού ότι χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό του έχουν κάνει δώρο από επισκέψεις, θα βγάλει και τα εορταστικά σουβενίρ από τα Χριστούγεννα που είχε κάνει στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι, θα ανάψει και στη βεράντα τα χρωματιστά λαμπάκια και τέλος! Έτσι κι αλλιώς το πόδι του δεν θα το πατήσει και πολύ στο σπίτι, όλο έξω θα είναι στις γιορτές!



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01


Χριστούγεννα… πεταμένα λεφτά!

Φυσικά και θα στολίσει, νωρίς-νωρίς μάλιστα! Και δέντρο, και σπίτι, και την πόρτα του, και το μπαλκόνι του και όλα έτσι όπως πρέπει! Μην φανταστείς κάτι φαντασμαγορικό, κλασσικά πράγματα. Πρώτον, είναι παράδοση και τις παραδόσεις το Αιγοκεράκι δεν τις προδίδει ποτέ! Δεύτερον τι θα πει ο κόσμος; Πρέπει να στολίσει και πρέπει να στολίσει σωστά! Και τα λαμπάκια θα τα έχει όλη νύχτα ανοιχτά, και το δέντρο δίπλα στο παράθυρο να φαίνεται και η πόρτα του θα είναι στολισμένη να την δει μέχρι και ο ντιλιβεράς! Τρίτον όμως και κυριότερο, πρέπει τα στολίδια να κάνουν οικονομική απόσβεση! Τα κρατάει χρόνια στο πατάρι, τα χρησιμοποιεί κάθε χρόνο και δεν τα αντικαθιστά μέχρι να καταστραφούν τελείως!



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02


Ακτιβιστικές γιορτές!

Το δέντρο είναι οικολογικό, τα στολίδια είναι χειροποίητα από κέντρο δημιουργικής απασχόλησης ΑΜΕΑ και τα διακοσμητικά είναι αγορασμένα από φιλοζωικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις! Γιατί το Υδροχοάκι ξέρει την έννοια των Χριστουγέννων και τι σημαίνει πραγματικά «αγαπάτε αλλήλους»! Όμως τον Υδροχόο δεν τον χαρακτηρίζει μόνο ο αλτρουισμός αλλά και η εκκεντρικότητα! Αν θες να δεις πως θα στολίζουν τα παιδιά σου το σπίτι τους σε λίγα χρόνια, δες το στολισμένο δέντρο και σπίτι ενός Υδροχόου σήμερα! Στολισμός ξεχωριστός, εντυπωσιακός και για κάποιους περίεργος και προκλητικός για την παραδοσιακή φύση της γιορτής των Χριστουγέννων! Αλλά έτσι είναι αυτά, 10 βήματα μπροστά και τα Χριστούγεννα!



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03


Χριστούγεννα στην Παραμυθοχώρα!

Το Ψαράκι μπορεί να αφιερώσει μέχρι και 3 μέρες για το στολισμό του σπιτιού και του δέντρου! Όχι από βαρεμάρα, αλλά λόγω των λαθών που θα κάνει από αφηρημάδα συνέχεια και κάθε τρεις και λίγο θα τα διορθώνει. Το αποτέλεσμα όμως θα είναι ονειρικό! Είναι τόσο δημιουργικός και έχει τόση φαντασία που δεν χορταίνουν τα μάτια σου να κοιτούν το στολισμένο του σπίτι! Φωτάκια που αναβοσβήνουν, κεράκια που καίνε, αγγελάκια και ξωτικά ανάμεσα στις μπάλες του δέντρου σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε παραμύθι. Είναι λες και κάθε γωνιά του σπιτιού κρύβει και μια ιστορία. Δυστυχώς όμως τα λαμπάκια στο μπαλκόνι έχουν καεί στη πρώτη βροχή, γιατί δεν πρόσεξε να αγοράσει αδιάβροχα και θα ξεστολίσει σίγουρα αφού μπούμε στο Φεβρουάριο, γιατί πολύ απλά ξεχάστηκε!



oroskopos
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top