Απλοί και νόστιμοι...
Υλικά
για το φύλλο
για το φύλλο
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι του καφέ ξίδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλατι
- 1/2 κιλό λευκό τυρί (φέτα κ.λπ.) τριμμένο
- 2 αυγά
- μπόλικο φρέσκο δυόσμο
- λάδι για το τηγάνισμα
- Ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο του αλευριού και ρίχνουμε μέσα το αλάτι, το λάδι, το ξίδι και το νερό. Ανακατεύουμε σιγά σιγά με τα χέρια τα υλικά να ομογενοποιηθούν και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη που δεν κολλάει.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμειγνύοντας σε ένα μπολ το τριμμένο λευκό τυρί, τα αυγά και τον δυόσμο.
- Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο.
- Κόβουμε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα κομμάτια, βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση στο κέντρο τους αφήνοντας αρκετό περιθώριο ζύμης γύρω γύρω, και κλείνουμε τα πιτάκια σα φακέλους (πρώτα τις δυο αντικριστές γωνίες κι ύστερα τις άλλες δύο).
- Τηγανίζουμε λίγους λίγους τους γκιουζλεμέδες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τους βγάζουμε και, αν θέλουμε, τους αφήνουμε λίγο σε απορροφητικό χαρτί, πριν τους σερβίρουμε.
igastronomie
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.