Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο.
Μοσχαράκι με φασολάκια και κόκκινη σάλτσα για να ένα υπέροχο γεύμα, για όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
Υλικά συνταγής
- 1 ½ κιλό μοσχαράκι, ελιά ή σπάλα, σε μικρούς κύβους
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 4-5 κόκκους μπαχάρι ή 1 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ, πολτοποιημένα στο multi
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κιλό φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι πιπέρι
- Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά το κρέας μέχρι να ροδίσει και θωρακισθεί απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε ανακατεύοντας για 1-2 λ.
- Προσθέτετε το ντοματοπελτέ και τον “τρίβετε” στη βάση της κατσαρόλας για να βγάλει τη γεύση και τα αρώματά του. Ρίχνετε τα ντοματάκια, το μπαχάρι, πιπέρι τη ζάχαρη και 2 φλ. ζεστό νερό (ή ζωμό βοδινού). Σκεπάζετε το σκεύος σας, χαμηλώνετε τη φωτιά στο πολύ χαμηλό και σιγοβράζετε το φαγητό για 50-60 λ.
- Προσθέτετε τα φασολάκια και αλάτι, αυξάνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο και σκεπάζετε τη κατσαρόλα. Συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα απαλά με ξύλινη κουτάλα, για 20-30 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας τα φασολάκια. Προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό (αν χρειαστεί διότι τα φασολάκια θα βγάλουν και τα δικά τους υγρά).
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.