Απολαύστε το λοιπόν….
Ένας υπέροχος, μοσχοβολιστός, τρυφερός μεζές. Αρνάκι γκιούλμπασι. Δεν μπορείς να αντισταθείς ούτε στη θέα του, ούτε στη μυρωδιά του, ούτε στη γεύση του.
Υλικά
• 1 ½ κιλό μπούτι αρνίσιο
• 100-150 γρ.κεφαλοτύρι σκληρό
• 8 σκελίδες σκόρδο
• 50-70 γρ. βούτυρο
• 1 ½ λεμόνι
• Αλάτι
• Πιπέρι
Εκτέλεση
sintayesΥλικά
• 1 ½ κιλό μπούτι αρνίσιο
• 100-150 γρ.κεφαλοτύρι σκληρό
• 8 σκελίδες σκόρδο
• 50-70 γρ. βούτυρο
• 1 ½ λεμόνι
• Αλάτι
• Πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220-250 βαθμούς κελσίου.
- Πλένετε το κρέας και το καθαρίζετε από το πολύ λίπος του και το τρίβετε με το λεμόνι.
- Με ένα μυτερό μαχαίρι, ανοίγετε 10 περίπου μικρές τρυπούλες, μέσα στις οποίες βάζετε από μία σκελίδα σκόρδο, ένα κομματάκι κεφαλοτύρι και πιπέρι.
- Αλατίζετε το κρέας γύρω-γύρω και τρίβετε με το πιπέρι.
- Το τυλίγετε πολύ καλά σε δυο μεγάλες λαδόκολλες και το δένετε με σπάγκο μαγειρικής και το βάζετε στο φούρνο.
- Έπειτα χαμηλώνετε την θερμοκρασία και συνεχίζετε το ψήσιμο για 3 ώρες, στους 180C.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.