για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.
Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο, χορταστικό φαγητό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι με ζυμαρικό, κιμά πασπαλισμένο με λιωμένα τυριά.
Υλικά συνταγής
Υλικά συνταγής
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό
- 1/2 κιλό (1 πακέτο) ταλιατέλες
- 1 καρότο τριμμένο στο τρίφτη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κύβο ζωμός βοδινού
- 1 φλ. τσαγιού νερό
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα και τσένταρ ανάμεικτα (ή άλλα κίτρινα τυριά επιλογής σας, όπως γραβιέρα)
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο , σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κιμά, το καρότο και το κρεμμύδι. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τις ταλιατέλες και το τυρί) και 3/4 φλ. νερό.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά σε σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 35 λ περίπου ελέγχοντας ανά διαστήματα αν απαιτείται λίγο επιπλέον νερό για να μη μείνει χωρίς υγρά.
- Εν τω μεταξύ, βράζετε τις ταλιατέλες “αλ τέντε” σε μπόλικο αλατισμένο νερό, 2 λ λιγότερο από το προτεινόμενο χρόνο που αναφέρετε στη συσκευασία.
- Τις σουρώνετε, τις λαδώνετε ή βουτυρώνετε και τις βάζετε σε μεγάλο πυρέξ.
- Αφαιρείτε το κιμά από τη φωτιά, περιχύνετε τις ταλιατέλες και ανακατεύετε ελαφρώς. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ.
- Ξεσκεπάζετε και αφήνετε ακόμα 10 λ ή μέχρι να λιώσει καλά το τυρί και να ροδίσει ελαφρώς.
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.