Στρούντελ λαχανικών με τυρί

0

υπέροχη στη γεύση της για να την απολαύσετε.

Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια υπέροχη πίτα με πιπεριές, μανιτάρια,μελιτζάνες, κρεμμύδι και μοτσαρέλα. Μια πίτα, εύκολη στη παρασκευή της, υπέροχη στη γεύση της για να την απολαύσετε, όλη η οικογένεια, σαν συνοδευτικό, ορεκτικό ή και κυρίως πιάτο.

Υλικά συνταγής
  • 1 φύλλο σφολιάτας, ξεπαγωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό + 1 κ.σ. νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μικρές κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μακριές λωρίδες 5 εκ. (περίπου 2 φλιτζάνια)
  • 80 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες (περίπου 1 φλιτζάνι)
  • 1 μικρή μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε κύβους (περίπου 1 φλιτζάνι)
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες (περίπου 1/4 φλιτζάνι)
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.σ. φύλλα βασιλικού αποξηραμένα, θρυμματισμένα
  • αλάτι πιπέρι
  • 120 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε 8 φέτες
Εκτέλεση συνταγής
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολα το μεγάλο ταψί του φούρνου σας. Σε ένα μικρό μπολάκι αναμιγνύετε, χτυπώντας καλά με σύρμα ή πιρούνι το αυγό με το νερό. Το αφήνετε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτετε, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τη μελιτζάνα, το κρεμμύδι, το σκόρδο σε σκόνη, το βασιλικό και αλατοπίπερο και τα σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και φύγει όλη η “υγρασία” τους. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη, σε θερμοκρασία δωματίου, να κρυώσουν τα λαχανικά.
  • Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας σε ορθογώνιο σχήμα, μεγέθους 40×30 εκ. Τοποθετείτε τη μικρή πλευρά του φύλλου στραμμένη προς το μέρος σας. 
  • Με ένα κουτάλι, παίρνετε το μείγμα λαχανικών από το τηγάνι και το απλώνετε στο κάτω, μισό του φύλλου αφήνοντας περιθώριο 2,5 εκ. περίπου.
  • Στρώνετε από πάνω τις φέτες μοτσαρέλας. Ξεκινώντας από τη στενή πλευρά του φύλλου ρολάρετε το φύλλο σφολιάτας και σφραγίζετε όλες τις άκρες του για να “θωρακιστεί” μέσα η γέμιση. Τοποθετείτε το ρολό στο ταψί, πάνω στη λαδόκολλα, με τη ραφή προς τα κάτω,
  • Αλείφετε το φύλλο με το μείγμα αυγού-νερού και ψήνετε τη πίτα σας, στο προθερμασμένο φούρνο, για 30 λ περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά και γίνει τραγανή η σφολιάτα. 
  • Την αφαιρείτε από το ταψί, την αφήνετε 5 λ στο ταψί να σταθεί και μετά τη μεταφέρετε σε ράφι για 10 λ ακόμα. 
  • Τη μεταφέρετε σε μακρόστενη πιατέλα, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

sintayes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top