Η αυθεντική συνταγή για τον παραδοσιακό κρητικό ντάκο
Υλικά
(Μερίδες 4)
- 4 κουκουβάγιες (κριθαροκουλούρες), ολόκληρες, ή 4 ντάκοι (παραλληλόγραμμα παξιμάδια), σπασμένοι σε μεγάλα κομμάτια
- 2 µεγάλες ντομάτες, τριμμένες στην ψιλή πλευρά του τρίφτη
- 100 γρ. ξινομυζήθρα κρητική*, χοντροθρυμματισμένη
- 15 - 20 αλατσοελιές** ή άλλες ζαρωμένες ελιές της αρεσκείας μας
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με το μισό λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Βρέχουμε ελαφρώς τους ντάκους, μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα ντομάτας και από πάνω βάζουμε την ξινομυζήθρα και τις ελιές.
- Πασπαλίζουμε με ρίγανη, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.