Εύκολη για πολλές χρήσεις.
Η γκανάς (Γαλλικά: ganache) ή γκανάζ είναι σάλτσα σοκολάτας και χρησιμοποιείται ως η βάση για σοκολατάκια και τρούφες σοκολάτας.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 550 ΓΡ.:
• 300 γρ κρέμα γάλακτος
• 275 γρ κουβερτούρα 70%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Σε μία μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα λίγο πριν το σημείο βρασμού.
• Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί.
• Προσθέτουμε τη μισή κρέμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.
• Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα.
• Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ζεστή ή κρύα.
• Διατηρείται στο ψυγείο, σε αεροστεγή συσκευασία.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 550 ΓΡ.:
• 300 γρ κρέμα γάλακτος
• 275 γρ κουβερτούρα 70%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Σε μία μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα λίγο πριν το σημείο βρασμού.
• Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί.
• Προσθέτουμε τη μισή κρέμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.
• Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα.
• Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ζεστή ή κρύα.
• Διατηρείται στο ψυγείο, σε αεροστεγή συσκευασία.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.