Ένα γρήγορο και χορταστικό πιάτο, αντί ντάκου.
Υλικά
(Μερίδες 2)
- 2 ώριμες ντομάτες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κρίθινα παξιμάδια
- 50 γρ. λαδοτύρι (ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας), τριμμένο
- 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι, χοντροκοπανισμένο
- μερικά φύλλα βασιλικού ή δυόσμου, χοντροκομμένα (ή λίγο ξερό δυόσμο, κοπανισμένο).
- αλάτι,
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λαδοτύρι (ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας), το κουκουνάρι, και το μυρωδικό που επιλέξαμε.
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση οριζοντίως, τις βάζουμε σε μικρό ταψάκι, μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα τυριού, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τις ψήνουμε για 5 λεπτά, ίσα να λιώσει το τυρί και να κάνει κρούστα.
Παίρνουμε τα παξιμάδια, τα βρέχουμε με νερό ελαφρώς, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα σπάμε σε μεγάλα κομμάτια. Σερβίρουμε τις ντομάτες με τα παξιμάδια.
gastronomos
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.