Λαχταριστά κουλουράκια με γεύση κανέλα
Υλικά
Για 4-6 άτομα
- 6 φλυτζάνια αλεύρι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 κουταλιά κανέλα
- 5 γαρύφαλλα τριμμένα
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 4 αυγά
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλάκια αμμωνία
- 1 αυγό για το άλειμα
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια βουτυρώνετε το ένα τετράγωνο ταψί.
- Σε ένα άλλο σκεύος κοσκινίζετε το αλεύρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι με την κανέλα και τα γαρύφαλλα
- Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το αλεύρι Ζεσταίνετε το γάλα ελαφρά
- Χτυπάτε τ αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά
- Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία. Ρίχνετε στο αλεύρι όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία λεία και εύπλαστη ζύμη
- Κρατάτε το ασπράδι από το αυγό και προσθέτετε ένα κουταλάκι νερό και ανακατεύετε
- Πλάθεται τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε
- Τοποθετείτε στο ταψί και αλείφετε με το ασπράδι
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.