Σας προτείνουμε γεμιστά καλαμάρια, ένα ελαφρύ και καλοκαιρινό πιάτο
Υλικά
- 4 καλαμαράκια από 400-500 γρ. το καθένα (τα καλαμαράκια είναι προτιμότερο να είναι φρέσκα)
- 1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι του νερού κρασί
- 1 ποτήρι του νερού ρύζι κίτρινο, για πιλάφι
- 1/2 κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτές
- λίγος μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 ποτήρια νερό
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια τραβώντας το κεφάλι προς τα πάνω για να μην σκίσουμε καθόλου το κορμί.
- Τα πλένουμε πολύ καλά.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και λίγα μουστάκια από τα καλαμαράκια.
- Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και μετά από λίγο τα ψιλοκομμένα μουστάκια.
- Σβήνουμε με το κρασί, όπου έχουμε διαλύσει την ντομάτα πελτέ.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό.
- Αφού λιγοστέψει η σάλτσα, προσθέτουμε 1 1/2 ποτήρι νερό.
- Μόλις πάρει βράση αυτό το νερό, ρίχνουμε το ρύζι και σβήνουμε τη φωτιά.
- Περιμένουμε λίγο να φουσκώσει το ρύζι.
- Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα καλαμαράκια σαν να γεμίζουμε ντομάτες γεμιστές.
- Ράβουμε με βελόνι και χοντρή κλωστή την πάνω μεριά από τα καλαμαράκια για να μην φύγει η γέμιση.
- Θα περισσέψει λίγη γέμιση και θα περισσέψουν και λίγα μουστάκια από τα καλαμάρια.
- Στρώνουμε τα καλαμάρια σε ταψί και βάζουμε στο ταψί την υπόλοιπη γέμιση, τα υπόλοιπα μουστάκια και περίπου 1 1/2 ποτήρι νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 1 ώρα και 10 λεπτά.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.