Μια συνταγή πολύ εύκολη, απλή και γρήγορη για νόστιμα καλαμαράκια.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά σε μικρά καρεδάκια
- 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φλ. τσαγιού κρασί άσπρο
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 100 ml ντοματοχυμό
- 1/2 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζετε, πλένετε τα καλαμαράκια, τα κόβετε σε φέτες και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
- Ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο πασπαλισμένα με τη ζάχαρη και λίγο αλάτι, ανακατεύοντας, μέχρι να γυαλίσουν και μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
- Προσθέτετε τα καλαμαράκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λ περίπου.
- Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμισθεί ρίχνετε το πελτέ και ανακατεύετε να βγάλει το άρωμά του.
- Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοχυμό, 1/3 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και αλατοπίπερο.
- Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σκεπάζετε το φαγητό και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα καλαμαράκια και πήξει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
- Πέντε λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.