Το σαρακοστιανό γλυκάκι...
Για το σάμαλι:
- 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 ½ κούπα χυμός πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 βανίλια
- 1/2 κουταλάκι μαστίχα τριμμένη
- 5 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα ενός λεμονιού
- 4 κούπες ζάχαρη
- 3 1/2 κούπες νερό
- Χυμός 1 λεμονιού
- ¼ κούπας κονιάκ
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα δύο σιμιγδάλια με το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη μαστίχα και το ξύσμα λεμονιού.
- Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε στο σιμιγδάλι.
- Ανακατεύουμε καλά ~ το μίγμα θα γίνει αραιός χυλός.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
- Λαδώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ και το πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι.
- Αδειάζουμε μέσα το μίγμα και το ψήνουμε για 45-50 λεπτά, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
- Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά.
- Βγάζουμε το σάμαλι από το φούρνο, χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
bettyscuisine
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.