σας βγάζει ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιστάσεις…
Πανεύκολο, πεντανόστιμο φαγητό της στιγμής, που σας βγάζει ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιστάσεις…
Υλικά συνταγής
sintayesΥλικά συνταγής
- 500 γρ. κοντά ζυμαρικά (βίδες, πένες κ.τ.λ.)
- 150 γρ. μπέικον σε κύβους
- 2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένα κίτρινα τυριά (γκούντα, γραβιέρα, τσένταρ)
- 1 φλιτζ. τσαγιού τυρί φέτα (τριμμένη)
- 1 πιπεριά κόκκινη (ψιλοκομμένη)
- 1 λίτρο γάλα
- 4 αυγά
- 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κρέατος ή κότας
- 150 γρ. βούτυρο (βιτάμ) σε θερμοκρασία δωματίου
- ελαιόλαδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό πολύ «αλ ντέντε» (διότι θα τα ψήσουμε και στο φούρνο) τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε πυρέξ ή ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο.
- Προσθέτουμε τα μισά από τα τριμμένα τυριά, το μπέικον, την πιπεριά, το βιτάμ και αλατοπιπερώνουμε (προσοχή στο αλάτι λόγω της φέτας).
- Χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και τον ζωμό, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με αυτό το μείγμα.
- Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά όλη την επιφάνεια.
- Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό στους 180 °C για 30 λ περίπου.
- Ξεσκεπάζουμε το φαγητό από το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 10 λεπτά περίπου, να ροδίσει η επιφάνειά του.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.