Σε Τρίκαλα και Καρδίτσα η σπεσιαλιτέ είναι ό,τι μαγειρεύεται με πράσο.
Υλικά
Για 4-6 άτομα
sidagiΓια 4-6 άτομα
- αλάτι ,πιπέρι, ρίγανη
- 1 κιλό πράσα κομμένα σε σε ροδέλες
- 750 γραμμάρια χοιρινού με λίπος κομμένο σε μπουκιές
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια ρηχή κατσαρόλα.
- Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσα σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε κρασί ή νερό τόσο ώστε ίσα να καλύπτουν το κρέας.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ½ ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
- Ελέγχουμε τα υγρά στην κατσαρόλα και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί.
- Περίπου 5 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.