Κριθαράκι με ντοματίνια, παρμεζάνα, σκόρδο και φέτα, πασπαλισμένο με μαϊντανό. 
Μια πανεύκολη συνταγή για ένα νόστιμο, ελαφρύ ορεκτικό με τα ψητά σας κρέατα, πουλερικά και ψάρια.
Υλικά συνταγής
sintayesΥλικά συνταγής
- 3 φλ. ζωμό κοτόπουλου
 - 1 1/2 φλ. τσαγιού κριθαράκι
 - 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 - 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
 - 350-400 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
 - 1 λεμονιού το χυμό
 - αλάτι πιπέρι
 - 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
 - 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί φέτα
 - 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
 
- Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή μια πλατιά κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, βάζετε το ζωμό κοτόπουλου.
 - Μόλις κοχλάσει προσθέτετε το κριθαράκι, ανακατεύετε, σκεπάζετε το σκεύος σας και το βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας [συνήθως 10 λ είναι αρκετό].
 - Αν απαιτηθεί προσθέστε λίγο ακόμα ζωμό κοτόπουλου ή νερό.
 - Όταν βράσει το κριθαράκι, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
 - Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το σκόρδο και τις ντομάτες και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 5 λ, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς οι ντομάτες.
 - Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τη τριμμένη παρμεζάνα, τη φέτα και το μαϊντανό.
 - Ανακατεύετε να ενσωματωθούν και σερβίρετε.
 


Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.