Πανεύκολες και πεντανόστιμες πατάτες ψητές στο φούρνο με τραγανή κρούστα παρμεζάνας.
Μια πολύ εύκολη συνταγή για να απολαύσετε τραγανές ψητές πατάτες ως ορεκτικό ή συνοδευτικό.
Υλικά συνταγής
sintayesΥλικά συνταγής
- 500 γρ. πατάτες baby ή μακρόστενες πολύ λεπτές κομμένες στη μέση με τη φλούδα τους
- 60 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- σκόνη σκόρδου
- άλλα καρυκεύματα προτίμησής σας [δεντρολίβανο, θυμάρι βασιλικός, ρίγανη, κλπ] προαιρετικά
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Πλένετε καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις κόβετε στη μέση.
- Τρίβετε τη παρμεζάνα στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
- Λιώνετε το βούτυρο και το απλώνετε στη βάση ενός ταψιού το οποίο θα χωράει τις πατάτες σας.
- Πασπαλίζετε τη παρμεζάνα πάνω από το βούτυρο.
- Επίσης πασπαλίζετε και το σκόρδο και τυχόν άλλα καρυκεύματα αρεσκείας σας σε όλο το βούτυρο.
- Στρώνετε τις πατάτες πάνω στο βούτυρο με τα καρυκεύματα, με το κομμένο μέρος στη βάση του ταψιού και τη φλούδα από πάνω.
- Τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35 λ περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Τις βγάζετε από το φούρνο τις αφήνετε για 10 λ να μισοκρυώσουν μέσα στο ταψί και μετά τις βγάζετε και τις σερβίρετε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.