Ένα γρήγορο εύκολο, χορταστικό και πεντανόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια.
Μια συνταγή για ζυμαρικά au gratin με τυριά και μπέϊκον για ένα υπέροχο γεύμα.
Υλικά συνταγής
sintayesΥλικά συνταγής
- 1/2 κιλό κοντά ζυμαρικά ( πένες, βίδες κ.τ.λ.)
- 150 γρ. χοιρινό καπνιστό σε κύβους ή 10 φέτες μπέικον χονρδοκομμένες
- 2 φλ. τσ. τριμμένα κίτρινα τυριά (γκούντα, γραβιέρα κ.ο.κ.)
- 1 φλ. τσ. τυρί φέτα (τριμμένη)
- 1 λίτρο γάλα
- 4 αβγά
- 1 κύβο ζωμό κρέατος ή κότας
- 1/2 φλ. τσ. μαργαρίνη
- Αλάτι, πιπέρι
- Βράζουμε, σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό, τα μακαρόνια μας 10 λ λιγότερο από τον προτεινόμενο στη συσκευασία χρόνο.
- Τα σουρώνουμε τα λαδώνουμε ελαφρώς και τα βάζουμε σε πυρέξ ή ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο με βούτυρο.
- Προσθέτουμε όλη τη φέτα, τα μισά τριμμένα τυριά, το καπνιστό χοιρινό ή μπέικον, το βιτάμ και αλατοπιπερώνουμε [προσοχή στο αλάτι λόγω των τυριών και του μπέϊκον].
- Χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και τον ζωμό και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με αυτό το μείγμα. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα κίτρινα τυριά.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το πιρέξ το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε το φαγητό στους 180 °C για 15 λ.
- Το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά περίπου.
- Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.