Δίπλες. Το πατροπαράδοτο, παραδοσιακό, Χριστουγεννιάτικο γλυκό.
Μια συνταγή για πανεύκολες δίπλες με 5 μόνο υλικά περιχυμένο με σιρόπι ή απλά με μέλι.
Υλικά συνταγής
Για τις δίπλες:
sintayesΥλικά συνταγής
Για τις δίπλες:
- 2 αυγά και 4 κρόκους αυγών
- 4 κ.σ. κονιάκ
- 2 κ.σ. λάδι ή βούτυρο
- 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
- 4 φλ. τσαγιού περίπου αλεύρι
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού μέλι
- 1 φλ. τσαγιού νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- φλούδα πορτοκαλιού
- καρύδια για πασπάλισμα
- Αναμιγνύετε τα αυγά, το κονιάκ, το λάδι ή το βούτυρο και το αλάτι και τα χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτετε τα 3 φλ. τσαγιού αλεύρι και σταδιακά προσθέτετε και από το τέταρτο φλ. όσο χρειαστεί για να έχετε μια σφιχτή ζύμη.
- Τη σκεπάζετε με μεμβράνη και την αφήνετε σκεπασμένη για 1/2 ώρα.
- Παίρνετε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγετε σε λεπτά φύλλα.
- Το κόβετε με οδοντωτή ροδελίτσα σε διάφορα σχήματα της αρεσκείας σας [φιογγάκια, θηλιές, φύλλα τετράγωνα κ.λ.π.] και τα ρίχνετε σε μπόλικο καυτό λάδι σε τηγάνι ή σε φριτέζα μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Βγάζετε τις δίπλες από το καυτό λάδι με τη βοήθεια τρυπητής κουτάλας και τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί.
- Βράζετε για 10 λεπτά, όλα τα υλικά για το σιρόπι.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει περιχύνετε τις δίπλες με θρυμματισμένο καρύδι και [προαιρετικά] με κανέλα τριμμένη.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.