Μια συνταγή για ένα πικάντικο νοστιμότατο φαγητό.
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. πένες
- 3 πικάντικα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.γ. κοφτό μπούκοβο
- 3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 12-15 ελιές θρούμπες ξαλμυρισμένες χωρίς το κουκούτσι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο βασιλικό
- λίγο αλάτι – πιπέρι
- Βράζουμε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, το μισό χρόνο απ” όσο γράφει στο πακέτο.
- Δεν τις στραγγίζουμε.
- Εν” τω μεταξύ “σπάμε” τα σκόρδα και τα σοτάρουμε, πιέζοντάς τα, σε ζεστό ελαιόλαδο στο τηγάνι, για 1 λ μέχρι να αρωματίσουν το ελαιόλαδο, τα βγάζουμε και τα πετάμε.
- Στο ίδιο τηγάνι με το αρωματισμένο ελαιόλαδο προσθέτουμε το κρεμμύδι,το λουκάνικο και το μπούκοβο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το βασιλικό, τις ελιές, τη ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι και 1 ποτήρι νερό.
- Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού, μεταφέρουμε με κουτάλα τρυπητή τις πένες στο τηγάνι, προσθέτουμε και τα τυριά [το κεφαλοτύρι και τη φέτα] ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν και να χυλώσει η σάλτσα.
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.