Η συνταγή για το λαχταριστό και αγαπημένο πιάτο
Υλικά
για 4-6 άτομα
για 4-6 άτομα
- 1 κιλό χταπόδι
- 500 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι ή κριθαράκι
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 4 δαφνόφυλλα
- 250 γραμμάρια ψιλοκομμένα ντοματάκια ή φρέσκιες ντομάτες ανάλογης ποσότητας
- 3/4 του ποτηριού ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι, πιπέρι
- Πλένουμε και κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια.
- Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μαζί με το χταπόδι και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
- Τα ανακατεύουμε με την κουτάλα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Μετά ρίχνουμε το κρασί, τα ντοματάκια ή τις φρέσκιες ντομάτες, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό και τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν μέχρι το χταπόδι να γίνει μαλακό για περίπου 30 λεπτά.
- Όταν βράσει το χταπόδι, συμπληρώνουμε στην κατσαρόλα λίγο νερό και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Όταν το φαγητό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύουμε με την κουτάλα για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.
- Ύστερα από 10 λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο.
- Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι τρώγεται ζεστό ή κρύο.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.